20 Mayıs 2012 Pazar

Bir Şehir Dört Mekan

Eski Kıta’nın doğusunda bulunan bu soğuk ülkenin başkentinde şuana kadar ki tecrübeme dayanarak görülmesi gereken dört yer.
  1. Nowy Swiat
Kültür ve Bilim Sarayı
Şehir merkezine yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Barlar, külüplerle çevrili bir cadde. Her bütçeye hitap ediyor. Türkiye’de olmayan ve burada oldukça sıklıkla gördüğünüz 10m2’lık bir alanda arkadaşlarınızla ayakta durarak ister shotları yuvarladığınız isterseniz biranızı yudumladığınız  4zloty (1€) ‘lık barlar mevcut. Şehir merkezinde sırtınızı Hard Rock kafeye verip Novotel Otel yönünü yürüdüğünüzde kalabalığı takip edin ve Nowy Swiat’ı mutlaka ziyaret edin!

  1. Kültür ve Bilim Sarayı
Stalin tarafından yaptırılmış inanılmaz görkemli bir bina. İlk bakışta kendini size aşık ettiriyor. Asansörle son katına çıkıp şehri izlemeniz mümkün. Şehir merkezinin dibinde.

Zlote Tarasy
  1. Zlote Tarasy
Şehir merkezinde tren garının yanındaki ilginç mimarisiyle dikkat çeken alışveriş merkezi. İçinde Carrefour’dan tutun da H&M, ZARA, KFC’ye kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Girişinde Hard Rock Cafe Warsaw’ı görmenizde mümkün ;)

  1. Maho Restaurant
Derin olmamakla derin olmak arasında gidip gelen Polonya mutfağı belirli bi noktadan sonra sizi lahana, patetes, hamur üçgenine sıkıştırırsa ve Türkiye havası alıp lig maçlarınıda izleyim aynı zamanda gayet nezih bir restorantta yemek yeyim diyorsanız adresiniz Maho. İçinde Türk marketi de mevcut ve sucuk, kaşar, yufka gibi ihtiyaçlarınızı gidebiliyorsunuz. Fiyatlarda Türkiye koşullarına göre gayet olağan. Kişi başı 50 zloty (25TL) karşılığında ana yemek, içeçek, tatlı, türk kahvesi kombinasyonlu bir komboyu mideye indirmeniz mümkün.

Blog Archive